Bevarandeprogram för det moderna Göteborg

BevarandeIII

Sedan tidigare finns ”Bevarandeprogram” för Göteborg i två volymer utgivna i bokform och pdf. Nu läggs en tredje volym fram som behandlar en period i vår historia som ofta väcker starka känslor: 1955-75 och de så kallade rekordåren. Det Moderna Göteborg [en ny länk kommer när en ny version av texten finns på stadens hemsida] är en omfattande volym på 527 sidor som skall behandlas av byggnadsnämnden. Det är en intressant läsning men tro inte att ett hus som är med i bevarandeprogrammet har ett skydd, det är mer en katalog över vad som kan vara intressant att bevara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s