Kina vill bygga generalkonsulat i Stora Torps park

Delsjöområdets historia

Nu på måndag, den 18 december, skall Fastighetsnämnden fatta ett dramatiskt beslut kring Stora Torp och Delsjöområdet. Kina har lagt fram önskemål om att bygga ett konsulat väster om Stora Torp, man vill ha 6000 kvadratmeter till kontor och 5000 kvadratmeter till bostäder! Den historiska parkmiljön vid Stora Torp kan därmed komma att förvandlas till kinesiskt område, alltså tillträde förbjudet! Läs hela förslaget via denna länk.

Detta förslag stöds av fastighetskontorets direktör Martin Öbo (martin.obo@fastighet.goteborg.se), avdelningschefen Karin Frykberg samt givetvis Kinas generalkonsulat samt Business Region Göteborg. Inför måndagens (18/12-2017) sammanträde i Fastighetsnämnden har Utrikesdepartementet informerats och därifrån har, enligt underlaget till mötet inte inkommit några invändningar. Information har även gått till Örgryte-Härlanda, stadsbyggnadskontoret och park- och naturförvaltningen, men det sägs inget om deras reaktioner.

Det är oerhört viktigt att alla med intresse för Delsjöområdet nu reagerar kraftfullt. Kontakta redan idag politikerna i Fastighetsnämnden som skall besluta om…

View original post 209 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.