Hemsidan

Ett nytt år med Göteborgs historia

Ett nytt år har inletts och det markeras här på goteborgshistoria.com med att ett nytt ”tema” har börjat användas för sidan/bloggen. Förhoppningsvis är det en förbättring för dig som läsare! Dessutom kommer alla nya inlägg också att visas via Facebook.

Under 2017 kommer de historiska nyheterna om Göteborg för 120 år sedan att fortsätta, alltså utdrag ur Göteborgs Aftonblad, korta notiser och ibland längre artiklar. Min förhoppning (nyårslöfte?) är också att vidga innehållet och tillföra egna artiklar samt recensioner av ny böcker och artiklar.

Planen för det kommande året är också att öka publiceringen av nytagna (egna) bilder från Göteborg och visa både historiska platser och pågående förändring av staden. Tanken är goteborgshistoria.com skall gradvis likna delsjoomradet.se.

Varmt välkomna alla läsare, gamla som nya!


Bilden i sidhuvudet är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta: Nyårshälsning till Groshandl. Herr och Fru Wiman, Storgatan 11. 1901.; Tryckt bild som är rastrerad.

Kategorier:Hemsidan