Nu till helgen är det kulturarvsdagar, vid Stora Torp i östra Göteborg arrangerar jag (Per Hallén) och Göteborgs Hembygdsförbund en vandring.

Delsjöområdets historia

Som en del av Kulturarvsdagarna arrangerar Göteborgs Hembygdsförbund en guidad vandring vid Stora Torp kl 11- ca 14 nu på söndag den 10 september.

Varmt välkomna!

Program

Vandringen arrangeras av Göteborgs Hembygdsförbund och guide är Per Hallén. Vi inleder utanför entrén till Stora Torp (det vita stenslottet). Varför ligger detta ”slott” här och vad fanns på platsen tidigare?

Stora Torp är en av Göteborgs bäst bevarade gårdsmiljöer med huvudbyggnad, ekonomibyggnader, torp, hägnader och spår av odlingslandskap och trädgårdsanläggningar.

Vi går därefter en promenad i parken och tittar på lämningar efter försvunna dammar och parkgångar. Från parken kommer vi till de gamla ekonomibyggnaderna som Göteborgs stad nyligen ville riva, men som nu räddats. Där finns många lager av historia att berätta om, till och med en försvunnen by! Denna del av vandringen går i lätt terräng, möjligen över någon gräsmatta.

Därefter går vandringen uppför backarna till torpet Kolmaden, en av de…

Visa originalinlägg 181 fler ord