Årets Göteborgsbok 2017

Under Göteborgsbokens dag i lördags den 14 april, presenterades vinnaren av utmärkelsen årets Göteborgsbok. Ett stort grattis till Claes Rydholm som fick denna utmärkelse för sin tredje bok i serien Göteborgsadresser med betydelse! (Rydholm, Claes, Göteborgsadresser med betydelse III – i stort och smått. Ännu fler berättelser från dåtid till nutid, [Stockholm], 2017). Denna tredje del tar liksom del I och II läsaren med på strövtåg i Göteborg till olika adresser där det utspelat sig små och stora händelser. Att bekanta sig med dessa böcker är ett utmärkt sätt att få ett annat perspektiv på staden. Garanterat får du en och annan överraskning!

Förutom årets Göteborgsbok utdelades även två hedersomnämnande. I år gick dessa till Theres Nordlund Edvinsson för boken ”Dynastins kvinnor. Företagarfamiljen Ekman under tidigt 1900-tal” och till Gudrun Nyberg för ”Medicinen, människorna, vården”, en bok som getts ut inom ramen för bokserien ”Hundra år i Göteborg”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.