Igår, måndag den 13 augusti 2018, publicerades den nya e-boken “Urban Variation,  Utopia, Planning and Practice”, under redaktion av: Per Cornell, Lars Ersgård och Andrine Nilsen. Det är ett mycket omfattande bidrag till den urbanhistoriska forskningen med fokus på 1500-, 1600- och 1700-talen. I boken arbetar totalt 31 forskare med olika aspekter av städer. När det gäller Göteborg och Västsverige finns tre bidrag:

Christina Rosén, “Urbanism and the very small town. A case study from western Sweden.

Lars Ersgård ”Medieval and early modern towns in Sweden in a long-term perspective.

Per Hallén “The dual town 1730-1815: trade as a transformation force of the early modern town – the case of Göteborg and Majorna”.

Boken finns att hämta via denna länk som för dig till förlagets hemsida, boken är gratis att hämta som pdf. Den omfattar 891 sidor och är 129 mb stor, så även med ett snabbt bredband tar den några minuter att hämta.