Ni som i vintras framför TV:n beundrade konståkningen!

Knappt har Cirkus Schumann slutat sin avskedsföreställning i Ciruks, som nu skall rivas, förrän Holiday on Ice drar in i Mässhallarna. Att presentera Holiday on Ice i Göteborg är en överloppsgärning. År efter år möts den ständigt växlande showen av 10.000-tals göteborgare och västsvenskar.

Men så är det ett kontinentalt program, som ingen bör försumma. År efter år fyller göteborgarna Mässhallen för att se världens förnämsta isartister.

Fastän det verkar otroligt meddelar tidningar från alla delar av Skandinavien där showen turnerat, att den i år överträffar alla tidigare föreställningar.

Med världsmästaren Donald McPherson i spetsen kommer ett 80-tal artister att till och med den 13 april ge ett skådespel som är något över det vanliga.

Showen är en blandning av praktfulla uppsättningar och komiska nummer i en väl avvägd blandning.

Inget nummer bör framhållas, men knappast någon nöjesartist har en så grundmurad popularitet som Guy Longpré, som med sitt sjömansnummer varje år river ner orkaner av applåder.

Så göteborgarna kan se fram emot trevliga kvällar under påskveckan.

Dagboken


Källa: Göteborg denna vecka: med Göteborgskarta, Göteborg denna vecka, Göteborg, 1931-1977. Tidningen finns i Göteborgs Hembygdsförbunds arkiv.