Men därför inte händelsefattigt

Husmödrar från Borås, Aalborg och Halden som normalt kan känna sig stressade i mindre snabbköpsköer väntar varje år milt i 35 minuter för att få gratisjuice på Dagens Hushåll i Göteborg.

Det är en alldeles speciell stämning på Mässan som inte blott lockar hushållsassistentexperter och elektronugnsintressenter.

Dagens Hushåll är ett av hösttecknen i Göteborg, men turistmässigt har staden inte mindre att erbjuda. In- och utländska gäster med någorlunda frisksportigt sinne kan bada av sig intrycken i något av våra salta eller söta vatten – från Härlanda tjärn till Askim, för att inte tala om Valhallabadet, praktiskt taget vägg i vägg med Svenska Mässan.

Teatrarna bjuder intressant repertoar och Trädgårdsföreningen och Botaniska är fortfarande relativt gröna oaser mitt i stan. I Långedrag kan envisa seglare skådas som vägrar dra upp båtarna på land bara för att lindarna gulnar i Allén.

Och när kvällarna blir mörka i Göteborg tänds istället de levande ljusen på ölstugor, klubbar, stekhus och diskotek.

Göteborg har mycket att erbjuda den som kommer till Dagens Hushåll för gratis juice.

Viveca Lärn

Dagboken

Liseberg denna vecka


Källa: Göteborg denna vecka: med Göteborgskarta, Göteborg denna vecka, Göteborg, 1931-1977. Tidningen finns i Göteborgs Hembygdsförbunds arkiv.