Naturen har öppet året om

Naturen har som bekant öppet året om, inte minst i Hindås och Härskogen, ett bättre stenkast från Göteborg vardera, men väl värda besök hela året av göteborgare och utsocknes.

Sporthotellen Hindåsgården och Härskogen övertogs den 1 januari i år av Göteborgs stad och administreras av Stiftelsen Stor-Göteborgs friluftsliv. Möjligheter i frilufts-, konferens- och kurssammanhang gives redan nu – för föreningar, skolor , industrier, idrottsfolk – enskilda och i grupp.

Hindåsgården och Härskogen kommer också att bli flitigt utnyttjade under de 350 händelsernas år – 1971 då Göteborg fyller lika många år som staden bjuder händelser. Kongresser som vill rasta med bad, bastu, segling, rodd och fiske kan med fördel fara till Härskogens friluftsgård tre mil öster om Göteborg, där det dessutom är gott om parkeringsplatser samt 100 meter slalombacke med konstgjord snö.

Också i Hindås, riksväg 40– 3,5 mil öster om Göteborg kan man fröjda sig med rodd, fiske och bad. Dessutom finns motionshall, idrottsplats med gräsplan, löparbanor, hopp- och kastbanor. Vandringsleder i terräng och på vägar samt fasta orienteringskontroller. Stora hoppbacken tillåter hopp på c:a 45 meter och slalombacken har skidlift.

Hindås konferenshotell (te. 0301-100 34) har kapacitet för konferenser om 80 deltagare, 51 enkelrum och 18 dubbelrum, bastu och minibowling.

Härskogens kursgård (tel. 0302-210 19) har också inkvarteringsmöjligheter, bordtennisrum, matsal och bar. Båtar att hyra för turer på Stora Härsjön.

Viveca Lärn

Dagboken

Film


Källa: Göteborg denna vecka: med Göteborgskarta, Göteborg denna vecka, Göteborg, 1931-1977. Tidningen finns i Göteborgs Hembygdsförbunds arkiv.