För sista gången kommer här ett utdrag ur skriften ”Göteborg denna vecka” som ni varje söndag under 2019 kunnat följa här på Göteborgs historia. Kanske kommer det även framöver utdrag ur skriften men den veckovisa publiceringen är nu avslutad, men misströsta inte, det kommer mycket annat här på Göteborgs historia under 2020.

Missa inte att titta på ”Veckans TV program”, där kan ni se utbudet under julen 1969.


”Stormarknader växer vilt i Göteborg, noterar turisten som kollar varor i Göteborg. I detta sammanhang kan nämnas att svensken äter 450 miljoner bröd om året, varav 250 mjukt. Att vi äter fisk för en dryg miljard om året och kött för nära fem. Fjäderfä för 212 miljoner kronor. Och för att övergå till liter per år: Läskedrycker 280, mellanöl 240, starköl 37, vin 42 och spritdrycker 50.

515 miljoner kilo potatis åt svenskarna förra året, en uppgift som noteras med särskilt intresse vid Lilla Torget där Jonas Alströmer står staty till alla Alingsås-bors lycka.

V.L.”

På TV-denna vecka

Dagboken