”Göteborgs 350-årsdag begicks på fredagskvällen med det största artistuppbåd som någonsin skådats i Göteborg. De jubilerande stadsinnevånarna och massor av tillresande mötte också upp i den ljumma syrendoftande försommarkvällen i sådana skaror att man trodde sig förflyttad till karnevalens Rio.

Och karneval var det verkligen! Kring de tre utescenerna vid Gustav Adolfs torg, Götaplatsen och Kungstorget, där Lasse Dahlquist tidigare på dagen dekorerad med stadens förtjänstmedalj, Hagge Geigert och Egon Kjerrman var konferencierer, böljade enorma människohav och pulsådern mellan de tre scenerna – Avenyn, som befriats från bilar och spårvagnar – såg ut som planen framför Ullevi före och efter en landskamp.

Stämningen var fantastisk och fantastisk var också det jubelfyrverkeri som brändes av på Götaplatsen efter Birgit Nilssons och Konserthuskörens framträdande.” (Ur: Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 5 juni 1971)

Bilden i sidhuvudet är hämtad ur Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 5 juni 1971.