”Luftbevakningsövningen i Göteborgstrakten avslutades i dag på morgonen, varefter genomgång av densamma inför deltagare och åskådare verkställdes av ledaren för övningen.

Flygverksamheten fortsattes under torsdagen med samma intensitet som under de föregående dagarna, och flyganfallen mot Göteborg följde tätt på varandra. Försvarsflygarna fingo hela dygnet vara beredda på att avvisa fiendens anfall. Denna uppgift fullföljdes också med stor energi, varvid understöd lämnades av till förfogande stående luftvärnsartilleri. De från Mellerud startande anfallsflygarna torde dock genom sin överlägsenhet, som ökades genom en i skärgården förlagd flygavdelning ur marinen, hava tillkämpat sig vissa framgångar och i ett flertal fall lyckats i sina strävanden att bombardera Göteborg.

Betydelsen av ett starkt luftförsvar vid viktiga orter, belägna så att de kunna anfallas från luften, har under övningarna kommit till ett mycket tydligt uttryck. Det trängande behovet av snara åtgärder härför har gjort sig starkt gällande, och det anses, att en lösning av luftförsvarets spörsmål fordrar kraftigt ingripande från statens sida liksom även från de frivilliga sammanslutningar, vilka som sitt mål satt försvarets stärkande. Flygplatsen vid Torslanda är en början härtill, men för att dess värde för Göteborgs försvar skall fullt komma till sin rätt erfordras för dess skydd både luftvärnskulsprutor och luftvärnsartilleri, framhålles i ett genom T.T. utsänt meddelande om den nu avslutade luftbevakningsövningen. Vidare framhålles, att Föreningen Göteborgs försvar genom att söka tillgodose dessa behov finge en lämplig och värdig uppgift för sin fortsatta verksamhet.” (Ur: Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 17 augusti 1923)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta: Spärrballong.