”Å auktion, som onsdagen den 20 dennes kl, 11 f. m. förrättas å Carlsfors (i Galgkrogarna), försäljas en matsalsmöbel af ek, en förmaks möbel af mahogny, bestående af soffa, 6 stolai. en chaiselongue och 2 emmor, en resårsoffa, en puff, ett spelbord, ett matbord af massiv mahogny, fönsterbord och wienerstolar, en dubbeljärnsäng med madrasser, en ma­hognysäng. en lavoar med inarinorskifva, 2 kaminer, diverse husgerådsartiklar, en servis för 12 personer, något antikt porslin samt linne- och sängkläder m. in.

Vederhäftige köpare lemnas 2 månaders betalningsanstånd.

Sakerna kunna beses dagen före auktionen.

Magnered den 14 Ok t. 1897.

Carl Ring” (Ur: Göteborgs Aftonblad 16 oktober 1897)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta: Nygård vid Mölndalsvägen (Mölndalsvägen, parti av västra sidan mot norr).