I anrika Lorensberg för sista gången

Den 14 mars är det åter dags för cirkus i gamla anrika Lorensberg. Kanske för sista gången kommer Cirkus Schumann att glädja göteborgarna med sina fantastiska hästdressyrer och som vanligt förstklassigt program.

Det blir med andra ord ett avskedsprogram efter alla år, där Schumanns varit det säkra vårtecknet. Inte bara gamla Cirkusladan på Lorensberg har anor utan Cirkus Schumann är ju mer än 120 år då många generationer Schumann glatt miljoner åskådare genom åren.

Årets program står inte de tidigare efter. Det är som vanligt en väl avvägd blandning där luftakrobater, indianer och cowboys, clowner, balett på hög lina tävla om publikens gunst.

Ett roligt inslag är att publiken inbjudes till ryttartävling. Vem vet det kal bli chansen till att bli konstryttare hos Schumanns.

Från Guadeloupe kommer de fantastiska Les Coudoux som verkligen kan konsten att slå knut på sig själva och krympa ihop till en del av sig själva. De mjuka herrarna syns ovan.

Inte att förglömma på Cirkus är musiken. Här kan Schumann ståta med showvärldens yngste kapellmästare, den 17-årige Henrik Krogsgaard.

Allt är bäddat för trevliga cirkuskvällar mellan den 14-30 mars.

Dagboken

Teater och musik