Frälsningsarméns Hotell, ett av Göteborgs största hotelletablissement, är beläget fem minuters väg från Centralstation, vid Postgatan 1o—12, strax intill Gustav Adolfstorg. Hotellet innehåller, ca 1oo vackert och modernt inredda resanderum med centralvärme, kallt och varmt rinnande vatten; tele­fon finnes även på en hel del rum. Dess lugna och hemtrevliga miljö har gjort hotellet mycket omtyckt och genom dess stora urval av rum har det resurser att kunna tillfredsställa den enkle liksom även den ganska anspråksfulla resanden. Till hotellet hör en trevlig matsal med servering av god husmanskost. Etablissementets priser torde betraktas som synnerligen humana.

Interiör från Frälsningsarméns hotell. Ett av enkelrummen.

Texten är hämtad ur: Wendel, B., Beskrivning över Göteborg med omnejd, Fournir, Stockholm, 1939