Som ett trollslag kom värmen under pingsthelgen. Det blev rusning till alla badplatser. Överallt rustas febrilt för att möta sommarens invasion. Över hela linjen har en märkbar standardhöjning skett sedan förra sommaren.

Bohuslän har nu landets flesta 3-stjärniga campingplatser. De har för länge sedan passerat miljonen gästnätter per säsong, vilket om något bevisar populariteten

Campingplatserna i Göteborgs omedelbara närhet har utbyggts avsevärt. Såväl på Askim, Lilleby som Kärralund har parkeringsmöjligheterna avsevärt förbättrats. Tältgatorna har gjorts bredare och mycket har gjorts för att trivsamhet och hygien skall bli bättre. Dessa campingplatser lyda under Idrottsnämnden och byggs ut etappvis varje år. Campingen har ju från ett att bara för ett 10-tal år sedan varit en grupp människor, som bodde i primitiva tält, växt ut till en folkrörelse där familjerna bor synnerligen komfortabelt och har tillgång till samma välordnade liv som hemma i stadsvåningen.

Ordningen på campingplatserna och vid baden är numera också bra med vakter, som ger god service.

Dagboken

Film denna vecka

Liseberg denna vecka


Källa: Göteborg denna vecka: med Göteborgskarta, Göteborg denna vecka, Göteborg, 1931-1977. Tidningen finns i Göteborgs Hembygdsförbunds arkiv.