En levande, högaktuell debattpjäs

Det har varit urpremiär på Stadsbiblioteket med ett program om miljöförstöringen. Programmet, i form av ett collage, har sammanställts av en grupp skådespelare från Göteborgs Stadsteater som också medverkar på scenen; Maria Hörnelius, Birgitta Palme, Birgitta Stahre, Haakon Svensson, Wiveca Warnefalk. Scenograf är Barbara W. Öberg.

Så här skrevs i ett par tidningar efter premiären:

”Grupparbetet på Stadsbiblioteket anger Teaterns position. Dogmatisk är minst av allt denna sort teater. Men levande”. Hans Ingvar Hanson i Sv.D.

”Högaktuell debattpjäs i Göteborg … ett omsorgsfullt genomarbetat och därför tungt vägande inlägg i den aktuella miljövårdsdebatten.” Marja Tallare i Arbetet.

Och miljövård är ju verkligen något som kommit att angå oss alla! Därför borde också varje människa se detta collage. Man får inga svar på hur man ska undgå miljöförstöring. Men kanske man går från biblioteket med en tankeställare. Och mycket har vunnits.

Dagboken

Liseberg denna vecka


Källa: Göteborg denna vecka: med Göteborgskarta, Göteborg denna vecka, Göteborg, 1931-1977. Tidningen finns i Göteborgs Hembygdsförbunds arkiv.