Unik månbildsexpo till Kungsbacka

En unik kollektion bilder från amerikanska rymdfärder kommer veckan efter midsommar att öppna på Kungsmässan i Kungsbacka. Totalt blir det 20 bilder i formatet 40×50 cm, en del av fotografierna dessutom i färg.

Delar av det bildmaterialet som kommer till Kungsmässan har aldrig tidigare visats i Sverige. Fotografierna är ”signerade” av olika astronauter och har – givetvis – tagits med Hasselbladskamera: en rymdhistorisk sådan svävar ju omkring ovanför jorden sedan en astronaut tappat den under en rymdpromenad.

Bilder från de senaste Apollofärderna ingår i den unika bildsviten, speciellt aktuell med tanke på nästa månads planerade landsättning av två män på månen.

Då skall ju Neil Armstrong, Michael Collins och Edwin Aldrin deltaga i ett av världshistoriens största äventyr: människan för första gången på månen. Det blir Armstrong och Aldrin som skall göra den historiska promenaden.

Månbildsexpon placeras i Kungsmässans foajé och kommer att var öppen omkring fjorton dagar.

Kungsmässan

Dagboken


Källa: Göteborg denna vecka: med Göteborgskarta, Göteborg denna vecka, Göteborg, 1931-1977. Tidningen finns i Göteborgs Hembygdsförbunds arkiv.