”Den torra väderleken är ihållande, och men skulle ju kunna våga spå att det vackra vädret skall räcka öfver midsommar, till sorg för landtmännen men till glädje för de tusenden, hvilkae tid det nu framför allt är att njuta af Guds fria natur. Dock har himlen i dag vid middagstiden börjat mulna, så att man kanske får vara be­redd på midsommarregn.

Lustturer i mängd till Trollhättan, Särö, Marstrand och Lysekil anordnas under helgdagarne, och skärgårdens friska luft och goda matställen locka till utflykter åt det hållet.

För den som föredrager att stanna qvar i staden bjuda Trädgårdsföreningen och Lorensberg på både materiella och spirituella njutningar, och sist, men inte sämst, hafva vi Slottsskogen, vår herr­liga folkpark.” (Ur: Göteborgs Aftonblad 23 juni 1899)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Digitalt museum: Marstrand 1910-11.