Detta bildspel kräver JavaScript.

Denna gång visar Då & Nu en bild från hörnet Haga Kyrkogata 1 och Vasagatan 3. Bilden från 1902 visar Lindströmska stiftelsens bostäder för ”Pauvres Honteux”. Husen byggdes 1875 och revs 1950. Pauvres honteux kommer från franskan och betyder blygsamma fattiga eller skamsna fattig. Och betecknar tidigare välbeställda som hamnat på obestånd. Bilden är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta.

Bilden från 2020 visar Handelshögskolans röda tegelbyggnader som uppfördes på stiftelsens tomt. Bilden är från den 30 januari och då har rivningen av 1950-talets byggnader inletts, de kommer att ersättas av en nedgång till Hagastationen och en helt ny byggnad för Handelshögskolan. Foto: Per Hallén.

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta.