Idag presenterades det kommande festtåget genom Göteborg den 4 juni 2021, på 400-års dagen om man räknar 1621 som födelseåret, alternativ finns som flitiga läsare här på Göteborgs historia känner till. Festtåget presenteras även i NK:s skyltfönster från och med idag och några veckor framåt. Även under 300-års firandet hölls en festtåg. Men den gången hölls inte festtåget den 4 juni utan den 8 maj. I dag kan också avslöjas att det kommer att publiceras utförliga skildringar av händelserna 1923 och 1971 (350-års firandet) här på Göteborgs historia under nästa år, något att vänta på!

Bilden är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta: Öppningshögtidligheterna den 8 maj. Historiska tåget.

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta: Högtidligheter, händelser: Öppningshögtidligheterna den 8 maj. Historiska tåget.