”På nyårsafton sätts punkt för Göteborgs 350-årsjubileum och det sker med en hejdundrande fest på Götaplatsen och stor nyårsvaka i Konserthuset. Evenemanget på Götaplatsen bryter ut kl 23 och får formen av ett ljud- och ljusspel, där pyrotekniska ljuseffekter blandas med spelande strålkastare. Programmet blir en kavalkad av de stora händelserna under jubileumsåret.

Bland artisterna märks Sven-Bertil Taube, Bosse Parnevik, 250 körsångare, folkdansare och Aida-soldater. Vidare medverkar representanter för idrottsorganisationer, som deltagit i jubileet. Vid 12-slaget läser Sven-Bertil Taube en nyårsdikt och därefter utbryter ett fyrverkeri av samma omfattning som på födelsedagskvällen i juni.

Det blir sedan pjäxdans till Sven Sjöholms orkester, som återuppstod till jubileet och gjorde stor succé på göteborgsnatta. Och så blir det servering av glögg och buljong med tilltugg.

I Konserthuset är Bosse Parnevik programledare. Sven-Bertil Taube sjunger till Storans orkester under Ulf Björlin. En del av deras program sänds i TV på nyårsdagen; då medverkar också körer och folkdansare.

I Konserthuset sjunger också Gösta Winberg från Storan.

Biljetter till konserthusgalan börjar säljas på lördag. Till nyårsaftonen utkommer jubileumsnämndens redogörelse över året, en rikt illustrerad bok med siffror och korta beskrivningar av alla de ca femhundra evenemangen. Boken kan köpas i Pressbyrån och i boklådorna.

Boken kommer att kosta 15:75; upplagan blir på endast 2.500 exemplar.” (Ur: Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 18 december 1971)

Bilden i sidhuvudet är hämtad ur Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 18 december 1971.