Ångaren Nordre Elf

Ångaren Nordre Elf, som passerar linien Göteborg, Kungelf och Kornhall, hade i lördags besiktningsresa ända ut till Vinga, hvarvid besiktningsmännen meddelade de bästa vitsord om den förut välkända ångaren. Få, om ens något af våra på elfven nu gående ångare, kunna i afseende på stilig utstyrsel mäta sig med Nordre Elf, tack vare bolagets offervillighet att förbättra och modernisera sin flytande egendom, och förmoda vi, at såväl passagerare som godsafsändre skola hålla detta bolag räkning därför, särskildt som ångarens befäl har rykte om sig för att vara särdeles humant och tillmötesgående.” (Ur: Göteborgs Aftonblad 11 maj 1896)

Bilden i sidhuvudet är hämtad ur Carlotta: Ångaren Nordre Elf vid Lilla Bommens hamn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.