”Rävjakt” vid Skår och Lagklarebäck

”Jaktridt företogs i går af ett tjugu­tal ryttare öfver Skårs och Lagklarebäcks egor. Jakten leddes af löjtnant Croneborg och var mycket lyckad och intres­sant. Terrängen var utmärkt och hindren många och omväxlande. Efter en galopp af omkring 8,000 meter eröfrades segertecknet af hr Carl O. Wijk, ridande halfblodsstoet “Strix“. Som räf red hr Emil Haglund.” (Ur: Göteborgs Aftonblad 5 november 1896)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Digitalt Museum: Det enda som finns kvar av Lackarebäcks gård är ett gult boningshus från 1700-talet med brutet tak. Det var en av de två flyglarna till huvudbyggnaden. På 1300-talet tillhörde Lackarebäck kyrkan. Från 1600-talet och framåt var det en högreståndsgård. På 1870-talet var det plantskola och park. I slutet av 1800-talet brann huvudbyggnaden ned.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.