Osnyggt

”Hemslaktaren Alfred Lundqvist, från Kullagården i Partille socken, hade anmälts för att han å Ö. Larmgatan haft ett parti fläsk liggande å sitt fordon ibland inelfvor, hudar och halm och ej haft inelfvorna förva­rade i tinor eller korgar och hudarne i säc­kar.

Hemslaktaren Axel Niklasson, från Ting­stad i Backa socken, hade ej heller haft ett par hudar särskildt förvarade i torra och rena säckar, utan låtit hudarna ligga invid kött som saluhållits å torget.

De tilltalade pliktade 5 kr. hvar.” (Ur: Göteborgs Aftonblad 21 augusti 1897)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta:

Kungsportsplatsen västerut mot Kungstorget och Saluhallen. Framför Kopparmärra syns en en droskstation för hästar. Droskhästarna har troligen en vattenho de dricker ur. Till höger Östra Larmgatan 2/ Kungsportsplatsen 2 och Kungsplatsen 1, ca 1900.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.