Försvunnen sjöman syntes i staden…

”De försvunne återfunne. Från Malmö skrifves i går: Andre maskinisten å ångaren ”Aldebaran“ Anders Gustaf Adolfsson, hvilken i onsdags i förra veckan lemnade ångaren utan att sedermera afhöras har i dag vid 9-tiden på morgonen vid draggning utan­för vestra hamnarmen, där “Aldebaran“ är för­töjd, återfunnits som lik.

— Förste styrmannen Frans Leonard Jo­hansson å Malmöskeppet ”Svea”, hvilken sak­nats sedan sistlidne tisdag och troddes hafva omkommit genom drunkning, är lifslefvande och har i går synts i staden.” (Ur: Göteborgs Aftonblad 24 februari 1898)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta: bussarong och byxor. Av mycket kraftigt tättvävt, ofärgat linne med krage och manschetter av mörkblå ull. .De tre män som anges som eventuell användare var bröder, och sjömän.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.