Sportlovet i dagens Göteborg är nu över men vi skall blicka tillbaka på sportlovet 1983 och läsa om vad de lediga barnen då ägnade sig åt i denna artikel hämtad ur GT.

”Full rulle i alla backar, stora som små. Liv och rörelse i sporthallarna. Sportlovsveckan har börjat i stora delar av Västsverige! Det sjuder av aktivitet. GT var ute på sportlovsrunda i Göteborg och träffade massor av skollovslediga ungdomar.

– Toppen med lov, tyckte alla. Och att det finns snö!

I Slottsskogen härjades det vilt på lovets första dag. De få backar som finns var ockuperade av pulkor, kälkar och skidor. Här träffade GT Lars Kittelmann, 15 år och Mikael Svensson 11 år. De åkte på en tolv år gammal kälke, en riktig raritet. Störtloppsåkare som Jerk Elmén 10 år och Niklas Pettersson, 5 år, fanns också i Slottsskogens backar.

Inomhussport utövade man i Frölunda Kulturhus. Fotboll och studsmatta bland annat. Fenomenala studsare som Annell och Lenita Lepistå 15 och 13 år gamla visade sina färdigheter.

Ett stenkast därifrån höll Fadiah El Aaraj, Annika Andersson och Marie Silander på att sminka sig i bästa teaterstil. Under lovet går de i teaterskola på Frölunda Teater. – Vi ska öva varje dag, berättade de. Pjäsen vi skall spela heter Mästerkatten i stövlarna. Vi ska göra en egen version av den.

Sista lovdagen inbjuds publik för att se på resultatet.

Ute på Kättilsröd 4H gård hade grisen, kalvarna och hästen fått sällskap av lediga skolbarn. Djurskötsel, tovning, kardning och mycket annat kan man pysslar med där under lovet.

Flest besökare hade Brudaremossens slalombacke på lovets första dag. Liftköerna ringlade sig sakta men säkert uppför den gamla soptippen.” (Artikel i GT 15 februari 1983 av Ellen Brinde)

Referens

Göteborgs Tidningen (GT) ”Undan i backen – sportlovet har börjat!”