”Fosforstickorna, som kommit så mycket elände åstad, skola, som bekant, snart försvinna, och man har för att ersätta dessa börjat fabricera giftfria stickor, som skola tända utan särskilda plån. De “giftfria hushållsstickorna“, såsom namnet på det nya fabrikatet lyder, tillvärkas sedan någon tid tillbaka af Västra tändsticksfabriken i Jönköping. Visar sig varan få marknad, är meningen att före eller senast vid tiden för fosfortändstickornas afskaffande på allvar föra den i marknaden.” (Ur: Göteborgs-Posten 12 februari 1901)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Digitaltmuseum: 31 st paket vilka vardera innehåller tio st tändsticksaskar. På etiketten: ”Jönköpings westra. Tändsticksfabrik. 20000 J.W.T utan svafvel och fosfor. Säkerhetständtstickor. Made in Sweden”. Mått och vikt för ett paket: ca 0,1 kg. H: 60 mm. B: 74 mm. L. 92 mm.