”Lorensberg ståtar sedan ett par dager i en ny dekoration, som satt en alldeles särskilt festligt prägel på den populära restauranten. Det hela har utförts med till synes nog så enkla medel, men effekten är ganska överraskande. Matsalens väggar ha dekorerats med små lustiga japanska motiv i porslinsstil, och de förut befintliga listerna ha strukits i samma läckra blå färg. Den stora spegeln i salens mittsektion har försetts med ett dyrbart blått, broderat draperi, och ett överflöd av blommor och grönt förhöjer ytterligare det glada intrycket. Det är skär körsbärsblom och praktfulla azaleor, m.m. hämtade från direktör Petersens egna stora växthus.

Alltsammans verkar synnerligen luftigt och behagligt, och man måste än en gång ge en eloge åt direktör Sophus Petersen, som ständigt försöker något nytt och originellt för att bereda sina gäster trevnad. Det ha förut nämnts, att han gjort betydande utvidgningar i nöjesdepartementet, som nu är förstklassigt ordnat, och nya attraktioner av olika slag bebådas till utställningssommaren. Det är ännu för tidigt att yppa någonting om dessa, men de torde komma att bli rätt uppseendeväckande. Lorensberg är uppenbarligen satt i utveckling till ett nöjesetablissemang i stor stil.” (Ur: Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 24 februari 1923)

Bilden i sidhuvudet är hämtad ur: Petersen, Bengt, Det var på Lorensberg: landeriets, värdshusets och restaurangens historia, Wezäta, Göteborg, 1978, s. 31.