Nya tull- och packhuset å Masthuggskajen.

”Hamnkaptenen har i skrifvelse till magistraten föreslagit, då nu en särskild tull- och packhuslokal å den nya kajen är absolut nödvändig för att tillgodose såväl rörelsens kraft som lika transportväg för alla, att dessa loklaer uppföras vester om varuskjulet VI å den från hrr Larsson & Seaton expropierade egendom. Lokalerna komma då att ligga midt emellan Rosenlundskanalen och Gamla Varfvet.

Uppförandet af nämnda lokaler å platsen vester om skjulet VI bör, anser hamnkaptenen, kunna ske billigare och bättre då grundläggningsarbetet kan verkställas under nu pågående kajbyggnad, samt vara färdiga i lika god tid som å platsen öser om varuskjulet III.” (Ur: Göteborgs Aftonblad 18 maj 1896)

Bilden i sidhuvudet är hämtad ur Carlotta: Göteborgs hamn. Nya Kajen år 1896.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.