Ny turistled

”På en ny turistled fäster Göte­borgs Turistförening, som härmed börjat sin verksamhet, allmänhetens uppmärkhet. Leden, som går öfver de natursköna sjöarna Säfvelången—Mjörn, blir tillgäng­lig fr. o. m. den 7 d:s hvarje tisdag och fredag. Färden går pr bantåg, ångbåt och “apostlahästar“— och tillryggalägges på en dag till ett pris, som är synnerligen mo­derat. Att denna nya turistroute skall bli lifligt gouterad torde man ha anledning hoppas. De nämnda sjöarne bjuda ju på rent af storslagna scenerier, och till omvexling med Skärgårdsnaturen är trippen värd all rekommendation.” (Ur: Göteborgs Aftonblad 4 augusti 1896)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Digitalt Museum: Sjön Mjörn med utsikt över Åsjön. Långared, år 1902.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.