Trafikhinder och vanprydnad

”Herr Redaktör!

Haf godheten lemna plats för följande i Eder ärade tidning:

Man ser allt som oftast i tidningarna, att handlande som haft varor liggande på stadens kajer fått plikta rätt betydligt Men den massa af tomma sillådor som dagligen finnes uppstapplade på gatan utanför sillmagasinen å Gamla Gasverkstomten tyckes ordningsmak­ten ej observera. Det är många gånger all­deles omöjligt att komma fram där, ty två tredjedelar af gatan äro alldeles belamrade med lådor och skräp, så att det är nätt och jemt att två åkdon kunna mötas. Jag hoppas att detta oskick med snaraste blir stäfjadt, ty det är icke blott ett hinder för trafikanter utan äfven en missprydnad för denna stadsdel.

Daglig trafikant” (Ur: Göteborgs Aftonblad 21 januari 1898)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta: Bild från Rosenlundskanalens utmynnande vid Skeppsbron och Masthuggskajen. Tornen som skymtar fram bakom gamla Gasverket tillhör fastigheten Skeppsbron 5-6.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.