”Ytterligare två af de murerihandtlangare, som i onsdags sökte hindra de i deras ställe vid byggmästare Anderssons bygge vid Öfra Husargatan antagna handtlangarne att arbeta, nämligen Anders Birger Julius Andersson och Axel Gustafsson häktades i går. Vid förhör i poliskammaren erkände Andersson, att han gått upp på bygget och uppmanat de nyantagne att upphöra med arbetet, men bestred att ha våldfört sig på någon. Gustafsson nekade till en början att ha användt våld, men sedan fyra vittnen hörts, fann han för godt att erkänna, att han vid ingången till bygget tilldelat en af de nyantange, Anton Andersson, ett kraftigt slag öfver näsan så att starkt blodflöde uppkom. Båda införpassades till cellfängelset och målet remitterades till rådhusrätten.” (Ur: Göteborgs-Posten 11 juni 1902)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Göteborgs stadsmuseum, Carlotta: Hörnet av Kastell- och Övre Husargatan.