”I går hade några hundra folkskolebarn fått fritt för att fara till Hindås och öva vinteridrott. Under ledning av lärare reste de dit på morgonen, en del försedda med skidor och kälkar. Genast vid framkomsten ställdes vägen till högkvarteret för Hindåsidrotten, Idrottsgården, och kring denna rådde hela degen ett rörligt liv. Det var en livlig och färgrik bild, då barnen i sina luvor och tröjor i olika färger tumlade om i snön. Vid framkomsten till Idrottsgården stodo skidor till förfogande för dem som icke hade sådana med sig, och det behöver icke sägas, att de genast provades ganska ordentligt i backarna runt Idrottsgården.

Utflykten blev i allo lyckad. Vädret var strålande, det blev en vintersportdag på Hindås av första ordningen. Efter några timmars skidlöpning i de vackra omgivningarna smakade det gott att få lite till livs i Idrottsstugan. Här bjöds på smörgåsar och varm mjölk, och när hungern stillats var man färdig att ge sig av ut igen. Tiden går ju fort för ungdomar som ha roligt. På eftermiddagen anträddes återtåget till staden och läxorna efter en ovanligt lyckad Hindåsdag.” (Ur: Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 1 mars 1923)

Bilden i sidhuvudet är hämtad ur Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 1 mars 1923.