Bagarestrejken är nu slut

”Bagarestrejken är nu slut. Vid Bageriarbetareförbundets möte i går föredrogs en skrifvelse från hr Z. Johansson, Stigbergstorget, hvari han förklarade sig gå in på arbetarnes fordringar. Äfven hr Romell å Lindholmen har gått in på fordringarna. Det beslöts, att bageremästare Selström, Majorna, och W. Lundberg, Kaserntorget, skola, om de vilja skrifva under, till Bageriarbetareförbundet erlägga 100 kr. hvardera såsom ersättning för de utgifter förbundet på grund af deras motstånd fått ikläda sig.

Bageriarbetareförbundet beslöt äfven att en kongress skall hållas här i Göteborg med början lördagen den 25 juli, och tillsattes en kommitté af 3 personer för att inbjuda öfriga bageriarbetare i Sverige, Norge och Danmark till densamma.” (Ur: Göteborgs Aftonblad 29 juni 1896)

Bilden i sidhuvudet är hämtad från Göteborgs Stadsmuseum, Carlotta: Göteborgs Ångbageri, troligen 1915.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.